Mobil endüstrilerin dünyadaki en büyük toplantısı olarak geçen “MWC” yani Mobile World Congress (Mobil Dünya...
Samsung Galaxy Fit 3 İncelemesi
Fitness bantları olarak adlandırılan ürünler, bundan birkaç yıl öncesine kadar oldukça popülerlerdi. Ancak son zamanlarda bu ürünlerin yerini akıllı saatler almaya başladı. Bu durumun meydana gelmesinde ekonomik sebepler en önemli etken.
Şirketler akıllı saatlerden daha fazla para kazanabilecekken, fitness bantlarında kâr marjları oldukça düşük kalmakta. Bu durum da fitness bantlarının piyasadaki pazarının gittikçe küçülmesiyle de açıklanabilir. Samsung Galaxy Fit 3 sürümü de aslında bizim için bazı şeylerin kanıtı olur nitelikte.
Galaxy Fit 3 modelinin Amerika, İngiltere ve birçok Avrupa ülkesinde satışa çıkmayacağı gelen bilgiler arasında. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama olmasa da, Samsung artık tamamen akıllı saatlere yönelim olmasını amaçlıyor. Açıkçası kullanıcıların da büyük çoğunluğu akıllı saatleri tercih etse de, Galaxy Fit 3 modelinin özelliklerine göz gezdirmenizi tavsiye ederim.
Galaxy Fit 3 ile gelen yenilikler
- Büyük AMOLED ekran,
- Uyku takibi,
- 100’den fazla egzersiz takibi,
- GPS bulunmuyor,
- 18 Güne kadar pil ömrü,
- Bluetooth 5.3 desteği,
- 65 Euro satış etiketi (en azından satıldığı ülkelerden)
Kutu İçeriği
Kutu içeriğinde aslında pek bir şey olduğu söylenemez. Cihazın kendisi, USB-C şarj kablosu, kullanım kılavuzu ve garanti belgesi.
Cihaz Özellikleri
Özellikler | Samsung Galaxy Fit 3 |
Boyut ve ağırlık | 4,29 cm x 2,88 cm x 0,99 cm
36,8 gram |
Yazılım | FreeRTOS |
Pil ve Şarj | 208 mAh
18 Güne kadar pil ömrü Manyetik şarj, otuz dakikada %50 |
Sensörler | İvmeölçer
Barometre Jiroskop Optik nabız ölçer Işık sensörü |
Tasarım, Boyut ve Bantlar
Cihaz oldukça hafif ve şık görünüyor. Küçük bir alet gibi görünse de, her kola uyum sağlayan dikdörtgen bir ekrana sahip. Küçük ya da büyük bilekli olmanız cihazın görüntüsüne kötü bir etki yaratmayacaktır.
Samsung, cihaz için üç renk seçeneği sunmuş. Siyah gövde ve siyah sportif bant, gri gövde beyaz bant ve altın gövde şampanya bant seçenekleri mevcut. Cihazın kayışı yumuşak bir his veren, tipik sportif bantlardan ve değişimi de oldukça kolay. Tek tuş ile kayış değişimi yapılabilmekte.
40mm’lik (1,6 inç) ekran, klasik fitness bantlarından daha geniş olması özelliğini barındırıyor. Bu sayede bildirimleri rahatça okuyabiliyorsunuz. Siyah kadran ile birlikte AMOLED ekran harika görsel uyuma sahip oluyor.
Yazılım
Samsung tarafından yapılan açıklamada cihazın hem Android hem de iOS uyumlu olduğu bilgisi yer alıyor. Ancak birçok iOS kullanıcısı kurulum problemi yaşadıklarına dair bildirimlerde bulunuyorlar. Galaxy Fit iOS uygulamasında cihaz hâlâ listelenemiyor. Yakında güncelleme ile düzelmesi bekleniyor ancak yine de bu haliyle oldukça sinir bozucu.
Cihazın sağ tarafında bir adet düğme bulunuyor. Saat kısmı için bir dokunuş, antrenman modlarına geçmek için iki dokunuş gerekiyor. Cihazı kapatmak veya tıbbi bilgileri görüntülemek için bir süre basılı tutmak gerekiyor. Geri kalan tüm fonksiyonları dokunmatik ekrandan yürütebiliyorsunuz. Ucuz bir cihaz olmasına rağmen dokunmatik performansının üst seviye olduğu belirtiliyor.
Antrenman Modu
Galaxy Fit 3 için hatırlatmam gereken ilk şey, cihazda GPS özelliğinin olmadığı. Bluetooth ile telefonunuza bağlayarak bu hizmetten faydalanabilirsiniz ancak antrenmana çıkarken telefonunuzu yanınıza almıyorsanız, işte bu büyük bir problem demek. Öte yandan birçok fitness bant GPS özelliğine sahip değil.
İyi yanından bakacak olursak, 100’den fazla antrenman modu bulunuyor. Aşağıda yer alan görüntüler sayesinde, Samsung Health uygulaması üzerinde bu verilerin nasıl göründüğü hakkında fikir edinebilirsiniz:
Uyku
Eğer daha önce Samsung Health uygulamasıyla uyumlu bir cihaz kullandıysanız, size bir uyku hayvanı ismi verdiğine aşinasınızdır. Bilmeyenler için, uygulama sizin uykunuzu analiz ederek sekiz farklı hayvandan biri olarak nitelendirme yapıyor. Kısaca bahsedecek olursak:
Endişesiz Aslan: Önerilen sekiz saatlik uykudan daha fazlasını uyuyan kişilere verilir.
Hassas Kirpi: Gündüzleri sık uyuyup, geceleri daha sık uyanık olan kişilere verilir.
Gergin Penguen: Uyandıktan sonra tekrar uykuya dalmakta zorlanan kişilere verilir.
Güneşten Kaçan Köstebek: Gündüzleri uyuyan, geceleri aktif olan kişilere verilir.
Temkinli Geyik: Uykusu sık bölünen kişilere verilir.
Uyumlu Mors: Çoğu insandan daha uzun süre uyanık kalabilen ancak fırsat verildiğinde kolayca sekiz saat üzeri uyuyabilen kişilere verilir.
Avdaki Timsah: Gece vardiyası gibi, uyurken tetikte olan kişilere verilir.
Bitkin Köpekbalığı: Uykuya çok ihtiyacı olan ancak iş veya başka nedenlerle uyumaya vakti kalmayan kişilere verilir.
Tabi ki bunlar tıbbi bir veri barındırmıyor ancak uyku takibini doğru yapıyorsanız, işi oldukça eğlenceli hâle getiriyor.
Pil ve Şarj
Cihaz, Apple Watch Series 9’un yaklaşık 2/3’ü boyutunda 208 mAh pil ile geliyor. Ancak işletim sisteminin daha basit olması, GPS gibi ekstra yükünün olmaması nedeniyle şarjı çok daha uzun süre dayanıyor.
Samsung temelde 13-18 gün arasında kullanım ömrü sunuyor. Ancak “her zaman açık ekran” seçeneğini açıp yoğun bir kullanım uygularsanız dört gün seviyelerine düşüyor. Şarj, yerine kolay oturmasını sağlayan mıknatısa sahip 2 pinli kablo.
Daha fazla teknolojik yazılarım için tıklayınız
Samsung sitesindeki veriler için tıklayınız